Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 2 d’abril del 2014

JUAN ANTONIO REIG PLA, BISBE D'ALCALÀ D'HENARES



Excelentísimo Y Reverendísimo Monseñor Dr. D. Juan Antonio Reig Pla, por la gracia de Dios y la Santa Sede Apostólica, Obispo de Alcalá de Henares.
Així consta en la presentació d’aquesta persona amb tant de títol en superlatiu, doctorat en universitats del gremi i emparat en la gràcia de Déu i la Santa Seu Apostòlica. He de confessar que se’m fa difícil escriure sobre qui és portador de tanta pompa celestial, sense sentir una mena de vertigen humà, un mareig d’aquells que, de sobte, et fa caure al terra, com caigué en son dia Saulo de Tarso, davant una lluminària brillant i una veu de tenor que enlletgia la seua conducta, segons conten els evangelis.
La part més humana, allunyada de tanta intangible bondat, ens diu que va nàixer de dona i home, com tothom, més concretament, d’Amparo i Manuel, un dia 7 de Sant Fermín de 1947 a Concentaina, mentre Pamplona corria davant dels bous. Per damunt sabem que fou batejat a la parròquia de La Asunción de Santa María, de Concentaina, que quatre dies després va estar batejat en la parròquia de La Asunción de Santa María, de Concentaina, que va rebre la primera comunió en la parròquia de La Asunción de Santa María, de Concentaina i que fou confirmat en la parròquia de La Asunción de Santa María, de Concentaina, a l’edat de dotze anys. 
Si repassem en alentiment aquesta breu infantessa s’hi adonarem que el senyor bisbe estigué sempre sota la influència de La Asunción de Santa María, de Concentaina – una dona-verge, per cert – i clar, si hem de ser francs, tanta mel acaba per amargar i explica perquè fart de carn es va posar a monjo.  L’actitud antifeminista del bisbe és intolerable. De tant en tant clava el cap on no toca i desqualifica les dones, adduint que “el feminismo ha ganado terreno en el campo de la opinión y la cultura, y ha ido evolucionando bajo el influjo de distintas ideologias, pasando a la pretensión del empoderamiento de la mujer, al feminismo radical o al feminismo ginocèntrico... El feminismo es la deconstrucción de la persona”. També ha explicat que l’avortament és comparable a la guerra civil i al Holocaust i que “la libertad de la mujer no se puede corromper defendiendo el derecho a decidir, apoyando el derecho a acabar con el hijo engendrado”.
Si, després d’aquestes perles, i d’altres que no venen al cas, alguna persona en dos dits de front pot pensar que el senyor Reig parla des d’una càtedra protegida per Déu, crec que s’ho ha de fer mirar. Jo sempre he pensat que els dolents duren més que l’arna, per això espere que el bisbe Reig estiga molts anys desbarrant i que mai no deixe buida l’amollida poltrona que ocupa, car personatges com ell contribueixen a la transmissió d’idees tan retrògrades, i que atempten tant flagrantment contra la dignitat de les persones, que no hem de trigar gens en contemplar les esglésies buides. Ell, i altres com ell, estan fent-li un mal servei a l’Església. Que duren molts anys i que apuren el calze de la ignomínia.