Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 15 d’abril del 2015

CASTELLÓ I EL CATALANISME QUE VE.



Davant la falta d'un poder econòmic  genuïnament valencià, les sucursals bancaries que han vingut a substituir-lo són majoritàriament d'obediència forana. Valga'ns d'exemple Bankia, les sucursals de la qual operen sota el codi d'entitat 2038, que és el codi de Caixa de Madrid, la caixa mare, a qui deuen obediència total i treballen totes seguint el reglament i la plataforma informàtica d'aquella caixa central. En els partits polítics anomenats nacionals, establerts al nostre territori, o de nova aparició, ocorre el mateix: han de seguir fil per randa les directrius emanades de les seues central en Madrid, Ferraz (PSOE), Gènova (PP) Olimpo (IU), O'Donnell (UpyD), Zurita (Podemos) llevat de Ciudadanos que té la central en la Gran Via de les Corts Catalanes (Barna). Tots, sense excepcions, romanen sota el mandat de forces polítiques alienes al País Valencià, supervisats econòmica i políticament, dia a dia, mes a mes i any rere any des de l'altiplà madrileny. I com hem pogut comprovar fins ara, el PP de València, té un gos rabiós que treu a passejar en èpoques preelectorals, en forma d'una suposada amenaça catalanista que vindrà a furtar-nos les senyes identitàries i d'un trasbalsament de l'aigua de l'Ebre, sempiternament reclamat, a excepció feta de quan el govern de Madrid també és del PP: llavors mantenen un silenci sepulcral respecte del tema de l'aigua, que no del catalanisme.

I en eixes estem. Com que hi ha expectatives d'una possible derrota del PP, tant en les eleccions municipals com en les autonòmiques, el partit en el govern ja ha tret el gos al carrer, ara en la persona de l'exalcalde trepa i dimissionari de Sagunt, Alfredo Castelló, esdevingut vicesíndic i cap de campanya per art d'encantament digital, qui ha començat a animar la precampanya amb el catalanisme que ve. Sense negar-li cap mèrit universitari ni cultural, jo em pregunte quin és el coneixement de la llengua valenciana que té el senyor Castelló per convertir-se en el seu defensor? Quin raonament científic aporta per explicar que el valencià és una llengua diferent en origen del català? Quants llibres escrits en valencià té en les seues prestatgeries i quants en llig al cap de l'any? Quants articles, edictes, formularis, cartes, discursos i altres documents escriu ell personalment en valencià, sense l'ajut d'assessors lingüístics?

L'avantatge de viure en una ciutat no massa gran és que ens coneguem tots i sabem de quin peu coixegem. Ninguna por em fan les amenaces catalanistes de Castelló & Cia, perquè ni ell, ni cap dels seus exacòlits en Sagunt, ni els nous companys de València, ni els de Madrid, mai no s'han preocupat de tenir cura de la nostra llengua, ans al contrari, l'han menyspreada per vulgar, i si han fet ús d'ella ha estat per obligació estatutària o per conveniència política, però sempre amb assessors lingüístics. De manera que ben poc ens pot ensenyar Castelló & Cia, en aquesta matèria, del que és i no és valencià, però tinc una certesa, de l'iber no procedeix, com promulga el PP de València, però em fa riure tan gran aberració i tanta obstinació política. Pintem bastos, senyor Castelló, pintem bastos i fer por no és bona tàctica per guanyar vots intel·ligents.