Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 24 de març del 2014

M'AGRADEN ELS FADOS



Tota la meua vida m’ha agradat escoltar fados. Eu sou un un amante da fadista, només com a oient, i tinc una llarga col·lecció de fadistes famosos replegats en els meus arxius: Amalia Rodrigues, la gran senyora del fado, Mariza, la musa d’Ennio Morricone, Carminyo, la joventut puixant, Ana Moura, que ens va cantar a Sagunt, Ricardo Ribeiro, Camané, António Zambujo,  Ana Marta, Raquel Tavares, Cuca Roseta i un llarg etcètera entre els qual també s’hi troben Mourinho, Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos, artífex d’una nova manera d’interpretar el fado, més dramàtica i plorosa, que ràpidament s’apega a l’orella de qui els escolta, com és el cas de Pepe, aquell jugador carioca del Real Madrid, per allò de la llengua comuna que  comparteixen, i perquè és ben conegut per tothom que qui va amb un coix, a l’any, coix i mig. 

També han format part del nombrós cor que aquests  tres porten en les seues actuacions, altres fadistes famosos com Arbeloa, Marcelo, Alonso i Benzema, en una col·laboració especial.
Aquest fi de setmana hi ha hagut un gran concert a la Vila del Regne a càrrec dels tres fadistes en comandita, com aquells que solien fer els tres tenors, Pavarotti, Carreras y Domingo, però interpretant fados, que és la seua especialitat. Tot un recital en el qual han tingut cabuda peces tan importants i conegudes com “Penalty sí, penalty no”, “L’àrbitre és un fillet”, “Juguem contra dotze”, “Sempre perdem així” , “Fora de joc”, “No volen que guanyem la lliga”. Un concert meravellós en què l’assistència ha estat total, encara que els preus no han estat gens mòdics, però que, com era el dia del soci, pel mateix preu compraves 3 entrades i te’n donaven 4.  

Tot un èxit. Au, me’n vaig a escoltar fados.