Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 28 de juny del 2015

LES DUES VARES DE MESURAR DE XIMO PUIG



Ximo Puig, president de la Generalitat, ha triat per formar part de la part del govern que li pertoca les persones que li han semblat més adients. És el cas de Vicent Soler, que fou Conseller d'Administració Pública en el Consell de Lerma i diputat en Les Corts valencianes durant vuit anys (1987-1995). És un professional del ram, és professor en la Facultat d'economia aplicada i director del Departament d'Estructura Econòmica per la Universitat de València de la Universitat de València i presenta un currículum immillorable de lluita, d'exigències i demandes en defensa dels interessos del nostre País, vindicació que en alguna ocasió propicià la seua detenció a mans de la policia franquista. Durant la seua trajectòria com activista polític va militar en el PSAN i en altres grups socialistes, fins acabar en el PSOE. Era un dels nacionalistes dintre del socialisme valencià, més combatent i més compromès que, conjuntament amb Lluc i Cuco, integrà el PSPV en el PSOE. A pesar del seu currículum d'home esquerrós, nacionalista, i líder en mil batalles que podrien fer por a més d'un, ningú en Compromís s'ha negat a acceptar-lo com a persona idònia per ocupar la conselleria d'Hisenda.
Vet ací que Compromís tria Gràcia Jiménez per donar-li la conselleria d'Educació i Puig s'oposa adduint que és membre de l'STEPV, sindicat majoritari del professorat d'ensenyament, perquè és una de les impulsores d'Escola Valenciana, perquè és professora d'institut i de la universitat, perquè en el seu perfil de feisbuc penja fotografies del Penó de la Conquesta, de poemes d'Estellés, de flors i animals, perquè té cartells de "Sí al valencià", perquè li agrada la natura, perquè és culé i, fins i tot, perquè té un hort de carabasses a l'Horta de València. En quina de totes aquestes gravíssimes heretgies fonamenta Puig el posar entrebancs a Gràcia Jiménez per ocupar la Conselleria d'Educació?
És més que evident que Ximo Puig ha començat la seua presidència amb dues vares de mesurar ben diferents: una que aplica al seu partit i altra molt distinta per a Compromís. Realment, Ximo Puig troba molta diferència en l'activisme polític mantingut per Vicent Soler i el de Gràcia Martínez? No podia la caverna valenciana retraure-li a Vicent Soler, que formava part del PSAN, que era nacionalista i que fou detingut per la policia, per exemple? Totes les persones que formen part d'un govern han estat, o encara estan, practicant l'activisme polític en defensa dels seus interessos, propis o de partit. Suarez no fou un activista polític? Gallardón no ha estat un activista polític? I així, fins omplir una llista que començant per Guerra, passant per Lerma i acabant en Rajoy tots són activistes polítics, o no?
Vinga, Ximo Puig, deixa fer, que tu ja has aconseguit allò que tant et seduïa: ser President de la Generalitat Valenciana, figurar als llibres d'història i tenir un retrat pintat a l'oli als llocs on acaben penjats tots els presidents. Tu tria els teus i Compromís farà el que li pertoque, però venir en imposicions és perillós, perquè en aquesta etapa que ara ha començat, tots ens necessitem. Si en falta un, la cadira és quedarà coixa i caurà i això ho estan esperant els enemics del PSOE, de Compromís i de Podemos.