Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 16 de desembre del 2011

ESTOS DEL BLOC SIEMPRE ESTAN BARRIENDO PARA SU CASA


No vull començar este article amb diatribes incendiaries sobre les infraestructures que s’han fet a Espanya i que, malgrat la greu crisi econòmica que patim, encara continuen fent-se, sense que aporten resultats econòmics beneficiosos, ni millores immobiliàries, ni hagen revitalitzat el sector hoteler ni hostaler. Però no puc d’estar-me després de llegir un article magnífic de la regidora del BLOC, Teresa García, a l’ECONOMICO, esbrinant la no conveniència d’algunes infraestructures, per la inviabilitat de la rendibilitat econòmica que es pretén, i per l’impacte mortal que exerciran i/o exercissen sobre la natura per la que transcorren, i tot seguit, trobar-me amb una opinió d’una lectora que després de desqualificar l’estudi d’una llicenciada en esta especialitat, com és Teresa, acaba dient que “estos del BLOC siempre acaban barriendo para su casa”.
No seré jo qui començarà una discussió sobre el tema que ens ocupa, però donaré algunes dades – no de la meua collita: són d’internet – que són força aclaridores. 
Alemanya té 24 aeroports, una població de 82,2 milions d’habitants i una densitat per km2  de 231. Espanya té 47 aeroports públics i 6 privats: Castelló, Ciudad Real, Càceres, Lleida, Terol i Murcia (encara en construcció) alguns sense operadors ni viatgers i altres tancats per fallida econòmica. 
A Espanya hi ha una població de 47 milions i una densitat per km2 de 91,4 habitants, que passa per ser menor que la s’hi dóna a la majoria dels països de l’Europa Occidental. És a dir, Espanya, en termes globals, té la meitat d’habitants que Alemanya, gairebé una densitat de població 62% inferior i més del doble d’aeroports. Si tenim en compte que recentment s’ha inaugurat en Galícia una línia AVE per a un recorregut de 150 km i que per les característiques orogràfics, i la prudència que se suposa,  tothom preveu que mai no es podrà sobrepassar en molt la velocitat dels trens convencionals. Si pensem que el temps estalviat en el viatge no serà considerable i si considerem que el preu AVE quadruplicarà el del tren RENFE, crec que hi ha més que raons de sobres per denunciar abusos polítics, i horribles planificacions que acabaran en fracassos estrepitosos que haurem de pagar entre tots. I això no és “acabar barriendo para casa”. Com a molt la denuncia és ser solidari amb la resta de la societat, especialment en aquella part que viu sense poder treballar, sense diners, i que ha d’apostar per la caritat d’una societat cada vegada més empobrida i que veu impotent com la vida puja i puja cada dia i els sous, els beneficis socials, i el mal anomenat “estat del benestar” està desmuntant-se a marxes forçades, únicament en benefici d’una classe rica que no vol altra que amuntegar diners per apuntar-se al top ten dels més milionaris.
No m’esplaie més, però adjunte alguns enllaços  per si són de l’interès del lector àvid de saber què ocorre al nostre voltant. Hi ha molts més en internet, però com a mostra un botó.