Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 6 de maig del 2016

ANEM A JUGAR A IMAGINAR

Anem a jugar a imaginar que en una empresa, les vendes minven ostensiblement, que els beneficis cauen en picat, d'un 25% a un 5% per exemple, que ha sofert una baixada en la productivitat, que els comercials no han estat encertats a l'hora d'obrir nous mercats, que els responsables de la comunicació no han planificat noves fórmules publicitàries que rellancen l'empresa de nou o que els delegats s'han dedicat a espoliar el patrimoni de l'empresa a mans plenes... Seguim jugant a imaginar. Malgrat tota aquesta problemàtica, més que evident, que afecta a la supervivència de l'empresa, el president no sap absolutament res de tot el que ocorre al seu voltant, encara que les llums roges d'alarma estan enceses indicant gravetat extrema i les sirenes sonen per tots els racons.

Continuem en el joc i imaginem ara que, el president justifica tot el desgavell que hi ha, adduint que ell sap de l'existència dels problemes, però que no coneix els detalls ni perquè s'ha produït. És a dir, llig els titulars, la lletra gossa diguem-ne, però la menuda, l'entrellat de la qüestió, no l'interessa, perquè com que l'empresa és molt gran, ell no pot estar sabedor de tot i l'home es manté impassible esperant els esdeveniments futurs. Per finalitzar, continuem el joc deixant a l'aire una sola pregunta:" Pot aquest president continuar al front de l'empresa?"

Com que personalment m'agrada molt imaginar, ràpidament m'ha sorgit l'exemple viu d'aquesta història en la persona de Rajoy, president d'una gran empresa que davant la pèrdua incontestable de vots que ha patit el seu partit en les urnes i que davant l'enorme corrupció arrelada en tots els estaments de la seua empresa, Rajoy segueix incòlume, amb els ulls closos, els oïts taponats i la boca tancada, esperant esdeveniments sense donar un pas per buscar la solució a una sèrie de problemes molt greus que semblen superar-lo. Segurament espera guanyar les eleccions pròximes – que és molt possible – i rebre llavors instruccions d'Europa, per continuar amb les retallades que des de Brusel·les ordenen que faça a Espanya, perquè de no fer-se, mai no podrem eixir de la crisi, ni crear confiança en els mercats exteriors ni rebaixar la prima de risc ni el deute de l'Estat.


Així que a treballar perquè no guanye la inoperància. En quatre anys més en mans d'aquest president i del partit que representa, creixerà la corrupció, s'agreujaran tots els problemes que pateix la societat espanyola i les retallades seran descomunals, amb la consegüent pèrdua de poder adquisitiu dels ciutadans, d'una pujada de l'atur, d'una baixada dels sous i de les pensions i d'una situació que esdevindrà insalvable.