Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 19 de juny del 2014

LAS PROVINCIAS HO DIU



Las Provincias, un diari gens sospitós de voler destruir el solar patri valencià, en la seua edició d’avui, 19 de juny de 2014, en lletra negreta i ben gran diu que “ La Comunitat, entre las más pobres por el paro juvenil y la caída de la construcción. Una de cada cuatro familias valencianas ya se encuentra por debajo del umbral de la pobreza y se amplía la brecha con las autonomías más ricas”.

L’informe “Pobreza” elaborat per Antonio Villar, investigador de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques, explica que el 25,1% de les famílies valencianes ja es troben sota el llindar de la pobresa, un percentatge de residents només superat per Canàries, Balears i Catalunya. Que vol dir açò? doncs que estàvem volant molt alt, en un avió d’estructures de palla, i hem pegat un bac terrible del que resultarà molt difícil escapar sa i estalvi. Vius, però amb les costelles trencades, els ossos maçolats i els músculs més flonjos que la gelatina de Nestle, fer via és extremadament difícil. I encara més, si el vehicle que t’ha de conduir a bon port està sempiternament avariat i el xofer no té ni el permís de conduir en regla.

I en eixes estem, patint el daltabaix més gran de la història moderna del nostre País mentre, un equip de mecànics econòmics i socials, declaradament inoperant, inútil i matusser, ompli de mentides el cap dels que, incomprensiblement, volen continuar vivint amb les costelles trencades, els ossos maçolats i els músculs flonjos. Alberto Fabra, gerent del taller de reparacions, hauria de ser cessat fulminantment per la seua més que visible, demostrada i innegable, incapacitat. Els mecànics que té al seu voltant, acomiadats, perquè malgrat que cobren tots els mesos – cosa que no poden dir tots – el vehicle continua sense posar-se en marxa i ells, mentrestant es dediquen a mirar-se el melic, a retornar a l’escenari vells fantasmes i a donar lliçons de com s’ha de fer punt de ganxo amb llana grossa del 23 i ganxo del 7. En fi, de continuar amb aquests mecànics de pa sucat amb oli, dins de no res, el percentatge del 25,1% de les famílies valencianes que viuen sota el llindar de la pobresa s’incrementarà en molt, i amb això, la massa social més desvalguda entrarà en picat en la més absoluta indigència i el desastre serà total i irremeiable. 

Tenim la possibilitat d’arreglar el vehicle, de canviar de gerent i de mecànics, però per fer això, cal prendre una decisió per damunt d’opinions de carrer i de marques de vehicles. El posicionament determinant és d’absoluta urgència, perquè en cas contrari, amb les costelles trencades, els ossos maçolats i els músculs més flonjos que la gelatina de Nestle; amb el vehicle avariat i sense xofer, mai no podrem eixir de casa i s’hi morirem d’inanició, de pena i abandonats com els gossos.