Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 13 de setembre del 2014

MAI NO PODRAN AMAGAR-HO.



En l’USAToday titulen Independencia!': Protesters demand Catalonia vote (Independència!: Els manifestants reclamen que Catalunya vote) i expliquen que "els manifestants agitaven banderes independentistes i vestien samarretes grogues i roges amb la frase “Ara és el moment”
L’important THE WASHINGTON POST la informació sobre la Diada es replega en un vídeo destacat en la portada de la seua web en que s’explica el motiu de la manifestació i del independentisme català, replegant testimonis dels manifestants. El diari titula el vídeo amb la pregunta: “Per què aquesta regió espanyola es preocupa d’Escòcia?  
Per la seua banda l’INTERNATIONAL NEW YORK TIMES obri la seua portada impresa amb el tema de la V de la Diada, destacant una foto enorme en què s’hi pot veure un núvol d’estelades vistes des de l’aire.
També el THE WALL STREET JOURNAL es fa ressò de la V de la diada i de les seues conseqüències. En  un to més informatiu i escarit que les altres capçaleres nord-americanes,  el periòdic explica els motius de la manifestació i la demanda dels catalans, "dret  a votar per decidir si volen independitzar-se d’Espanya".
En la BBC, el títol de la qual és Catalans rally for independence referendum from Spain (Els catalans es manifesten per aconseguir un referèndum d’independència d’Espanya), assenyalen que "els manifestants, que onejaven banderes catalanes i vestien de roig i groc, com la seua bandera, formaren una gran V, amb la qual indicaven el seu desig de votar ". 
En el britànic THE GUARDIAN, a més de l’artícle de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i de les prèvies de la Diada i de la visió catalana del referèndum d’Escòcia, també han dedicat un espai en la seua web a colgar les fotografies dels assistents a la V de Barcelona. En Twitter han utilitzat el català per demanar als assistents les seues instantànies de la jornada.  
La AFP titula la seua crònica de la V de la Diada:” Una multitud de color roig i groc vol un referèndum sobre la independència de Catalunya".  "Centenars de milers de nacionalistes catalans es manifestaren el dijous a Barcelona per exigir el dret del vot amb una consulta sobre el futur de Catalunya en Espanya, igual que en Escòcia.
L’influent diari francès LE MONDE parla “d’una forta mobilització dels catalans per la independència. El diari francès reserva un breu espai per esmentar la mobilització de Tarragona de Societat Civil Catalana.
El també francès LE FIGARO  ha fet una cobertura molt gran de la Diada catalana, així com de la manifestació de la vesprada a Barcelona, fins al punt d’ocupar la portada de la seua edició impresa d’aquest divendres.  Pel matí del dimecres ja publicava un anàlisi en profunditat del que suposaria la independència catalana. Respecte de la manifestació, el periòdic gal ressaltava l’èxit de l’organització i l’impacto que suposen les imatges, que segons el diari representen la voluntat d’un 80 o 90% de la població catalana.  
La premsa italiana també ha cobert amb especial atenció la manifestació a favor del dret a decidir de Barcelona. LA STAMPA destaca que gairebé dos milions de catalans han sortit als carrers de la capital i recalca el ball de xifres entre les facilitades per la Guarda Urbana i les oferides per la Delegació del Govern. Per il·lustrar la noticia, el diari italià ofereix una ampla galeria de fotos.
Des de Itàlia també La REPÚBLICA  ha seguit la Diada catalana, "la més secessionista “ que es recorda, segons el diari, que es recorda. Il·lustra la noticia amb un bon nombre d’imatges que exemplifiquen el que va ocórrer en la vesprada del dijous a Barcelona.
En Rússia, RUSSIA TODAY li ha dedicat un espai en el seu informatiu i en la web . “V de votar: Manifestació catalanista en la Diada per demanar un referèndum per la independència”.  El diari rus es pregunta si aquesta ha estat la mobilització més multitudinària de la història d’Europa, superant els dos milions d’assistents.