Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 30 de març del 2015

L'EQUIP DE GOVERN DE L'AJUNTAMENT DE SAGUNT ES DIU ANDANA


El projecte de circumval·lació exterior del Ministeri de Foment és devastador per a Sagunt. Els seus impactes negatius afecten el nostre terme de nord a sud: hipotequen l'ampliació del polígon del Ventorrillo, augmenta de manera molt greu la contaminació acústica i la degradació paisatgística de la nostra ciutat, afecta la zona residencial del Pla del Bou i destruïx la zona esportiva dels Camps de Xulla i fa inviable el camp del Saguntino, a més d'hipotecar la connexió del Port de Sagunt amb València (Quico Fernández, regidor i cap de llista a les municipals per Compromís).
No, no és una diatriba electoral, és una veritat més gran que el Castell de Sagunt. El govern del PP a Madrid, per tal de donar major fluïdesa al trànsit que circumval·la la ciutat de València, pretén ampliar un carril més a costa d'envair una franja del terme de Sagunt que s'inicia al nord (Ventorrillo), a la ratlla de Faura, que continua per la banda nord del riu Palància, passant per unes instal·lacions esportives (camps de Xulla i camp de Futbol del Saguntino), després es dirigeix al sud per una zona residencial ( Pla del Bou), plena de casetes de muntanya de gent treballadora, a més d'un pulmó ecològic per la nostra ciutat per enllaçar finalment amb el by-pass que va cap al port de València, l'Albufera, Alacant i Madrid.
La ciutat vella de Sagunt, com molt bé saben els que hi viuen, està tancada a l'est per una via fèrria nacional que enllaca València amb Barcelona. Sobre aquesta via, el Bloc va presentar un projecte que fou premiat en Europa, consistent en cobrir les vies i convertir bona part d'eixa tapadora en un bulevard. El silenci administratiu de Madrid sempre ha estat absolut, de la Generalitat total i de l'ajuntament de Sagunt, segurament no s'ha assabentat. A l'oest ens tanca la autopista AP7, que per més conya, encara que es va sol·licitar per actiu i per passiva, no té entrada ni eixida en Sagunt. La dita autopista correrà paral·lela al nou carril que volen bastir ara.
Un autèntic desficaci, però quina serà la resposta de l'ajuntament? I quina serà la resposta del poble? Segurament cap, ni per part d'un ni de l'altre, però per a tots aquells que estimem Sagunt, la situació és crítica i necessita d'una reacció massiva que s'ha de reflectir a les urnes. Cal fer fora, definitivament, aquest govern del PP que, plegat al govern de la Generalitat i aquesta a Madrid, dóna la sensació que tots tres estaments ens tenen per imbècils i, potser tenen raó, perquè el poble saguntí només es mou per fer festa, perquè entre processons de Setmana Santa, sant Antoni i la festa dels animals, san Blai i les coquetes beneïdes,  santa Rita, El Salvador, el Bon Succés, bous al carrer i un etcètera desconcertant, n'hi ha gent que no entra en casa. Ara bé, per reivindicar millores per Sagunt i/o la comarca, contra la guerra, contra la llei mordassa, contra el maltractament, contra l'abandonament del nostre patrimoni, contra la misèria de Parc Sagunt, per la construcció del carril mediterrani... no mouen un dit i mai no els veiem en cap manifestació.
Ja seria hora que els saguntins demostraren coratge, amor i vinculació a la història, al territori, a la llengua i a tots els problemes - que en són molts - els que suren per sobre de Sagunt, i saltaren dels seus sellons per manifestar-se rabiosament contra aquestes institucions, especialment l'ajuntament, abandonat pel seu alcalde, per la Generalitat i per Madrid. Sagunt no pesa ni social ni políticament en àmbits polítics ni econòmiques, perquè les nostres institucions estan buides de veus valencianes, que vulguen guanyar-se el sou treballant i no només posant el cul en una butaca, com en sabem de molts mal anomenats saguntins que van anys i panys per eixos rogles de les altes esferes polítiques, , sense moure un dit ni fer oir la veu de Sagunt.