Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 3 de maig del 2015

SAGUNT, UN POBLE INVISIBLE.

Sagunt és un poble que secularment ha estat invisible pels ulls de l'administració central i també de l'autonòmica. Plens tots dos parlaments de diputats valencians, militants dels dos grans partits, PP i PSOE, mai no s'hi han fet sentir. Tampoc la gestió dels diferents governs a l'ajuntament ha estat decisiva, perquè tant PP com PSOE són partits captius i d'obediència absoluta a Madrid i per tant, les polítiques que han de fer estan del tot ordenades per les respectives directives, sordes als interessos dels ciutadans saguntins i de la ciutat i sotmesos a la seua disciplina, capaç de desarborar l'executiva local d'un partit i muntar-ne una de nova al seu albir. Amb tot açò vull fer una síntesi del que representa Sagunt en el gran entramat del PP i del PSOE i deixar a les clares, que portar un buc mig cremat i totalment desfet al port de Sagunt, quan ací mai no hem tingut drassanes, és una decisió no consultada, segurament, a cap orgue polític valencià, si no se'ns amaga alguna cosa als ciutadans.
Davant aquesta sèrie de circumstàncies que han abocat a la invisibilitat de Sagunt dintre de l'Estat espanyol i de la Generalitat valenciana, cal preguntar-se què ha mogut a dur eixe vaixell al port de Sagunt? Si la ruta del ferri era València a Mallorca i a l'inrevés, que té a veure Sagunt en la desgràcia? Si l'armador del buc no és saguntí - no sabem si tampoc és valencià - per què acosten el vaixell a Sagunt? Per què no l'han dut a Mallorca si està a escassíssima distància del punt de partida? Per què no l'ancoren a València, que era el punt d'arribada?
Misteris difícils de solucionar i que ens fan malpensar, però convertir Sagunt en un port-refugi és una mala solució, perquè l'activitat del port saguntí és altra que no té res a veure. A més existeix la possibilitat de fer malbé les platges del municipi si, per una d'aquelles, els dipòsits del vaixell deixen anar el petroli que porten. I si ja no estem gens considerats dintre de l'escenari espanyol, malgrat tenir un patrimoni extraordinari i unes platges magnífiques, que passaria si espatllen les platges i espanten el poc turisme que ens arriba?
Sagunt és invisible llevat de consideracions especials, com ara és el cas, que no suposen cap benefici ni als saguntins ni a la nostra ciutat. Caldrà buscar els responsables.