Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 28 de maig del 2016

PEDRO SANCHEZ I LA SEUA TARANTEL·LA


Pedro Sánchez estigué tota la campanya passada, i la que comença ara, amb la mateixa tarantel•la: "Quien apoye a Iglesias está votando contra el PSOE" MENTIDA. Sent de veritat tenir que manifestar-me així de contundent, però el primer mal pas el donà Sánchez, qui, per imposició dels barons del seu partit, es va decantar per casar-se amb Rivera, seguint una teoria molt clara: Primer Rivera que Podemos, perquè els d'Iglesias volen trencar Espanya. MENTIDA. Podemos vol autoritzar un referèndum sobre la independència de Catalunya a Catalunya, però mai no ha dit que el resultat d'eixe referèndum hauria, de ser, vinculant obligatòriament. A més de portar en la motxilla aquesta barrera infranquejable, Pedro Sánchez posà com a condició sine qua non que qui volguera parlar amb ell hauria de parlar també amb Cs, perquè tots dos formaven un tàndem, a gratcient que Iglesias sempre havia dit, per activa i per passiva, que mai no pactaria amb la dreta, és a dir, ni PP ni Cs, cosa que també havia repetit constantment Sánchez, respecte del PP: "No pactaré con el PP. No és no", però de seguida s'alià amb el seu cosí-germà de Rajoy, fent bo allò de "Tanto monta, monta tanto, Rajoy como Rivera. En conseqüència, quan Pedro Sánchez diu que Iglésias, amb la seua actitud, s'ha casat amb Rajoy i entre tots dos han fet una pinza contra el PSOE està mentint.
I ara què? Com a mal menor, el PSOE i Podemos poden quedar al mateix nivell, encara que existeix la possibilitat de què Podemos supere al PSOE en vots i escons i el relegue al tercer lloc. I què? Doncs que Pedro Sánchez tindria els dies comptats com a Secretari General del PSOE, situació que tampoc agradaria a l'IBEX perquè els poderosos s'estimen més un govern més acostat a la dreta convencional que un govern que els impose mesures dràstiques.
Què queda per fer? Doncs, la gran coalició somiada per Gonzàlez i tota la seua tropa: una aliança del PP amb PSOE i Ciudadanos que els donaria una majoria. Toca fer números i mirar molt bé que anem a votar.